2015-03-27

EASTER IN A DIFFERENT WAY

Přiznám se, že Velikonoce z hlediska dekoru nemám moc v oblibě. V Čechách (doufám, že se na mě nebudete zlobit) je vnímám z větší části jako ukázku kýče až nevkusu. Chápu, že tradiční české dekorace vychází z historie a velká barevnost souvisí s motivem příchodu jara. Všechno by ale mělo mít své meze... Protože mě baví hledat nové motivy a barevné kombinace k zavedeným tradicím a svátkům, vyzkoušela jsem obléct Velikonoce do populárního "marble" stylu. Inspirací mi byly mé oblíbené hrníčky z H&M home. Pár vajíček jsem ještě ozvláštnila měděným sprejem a "propašovala" jsem  si i jedno se vzorem mřížky :)). Trvalo mi to ani ne hodinu a musím říct, že to byl příjemný relax. No, kdyby v Praze ještě chodili koledníci, zajímalo by mě, co by na ně řekli. Možná by si pomysleli, co za nevkusný kýč to dostali :).

Mějte krásný předvelikonoční víkend!
V.

SHARE:

12 komentářů

  1. Ahoj Veru, vajíčka jsou úžasná, asi nejhezčí, co jsem zatím viděla, a skvělý nápad! A perfektně nafoceno, nemůžu se odtrhnout... Přeji Ti krásné Velikonoce!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, ty jsi zlato! Děkuju a krásné Velikonoce i Tobě:)

      Vymazat
  2. jo jo, taky vnímám ty kýče a nevkus všude kolem, je to škoda... vajíčka se ti povedly, moc...fakt krása! I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, snad se to časem změní... díky za pochvalu :)

      Vymazat
  3. Svatá pravda! Spousty kýčů všude. Já vajíčka nechávám nebarvená - bílá. A slepice známého snášejí vejce samy od sebe takové mentolově zelené(prý bezcholesterolové, haha:)). Jsou boží. Každopádně ta Vaše mramorová jsou moc hezká, tak se na příští rok možná inspiruji. Takže díky:)
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže české slepice mají styl :-D Ne, vážně to zní skvěle, nikdy jsem o tom neslyšela. Bílá a mentolová jsou zvlášť na jaro krásnou svěží kombinací, pro Velikonoce jako dělaná:))
      Moc si je užijte a děkuju za pochvalu!

      Vymazat
  4. Taky se nemůžu vynadívat. Upřímně, možná vezmu velikonoce na milost :) Nádherný styling, prozradíte, jak takového dekoru vajíček docílit?
    Děkuji a jen tak dál, váš blog je velmi inspirativní.
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, moc děkuju! Vajíčka vznikala hodně o citu a náhodě a nevím, jestli by se mi to znova povedlo, takže možná budeš muset kouknout na netu po smysluplnějším návodu :-D, ale v principu: připravila jsem si "podklad" designérskou fixou, pak vzala barvu v prášku a bezbarvý lak na nehty. Lakem jsem potřela některá místa na vajíčku a začala sypat barvu, kterou jsem ještě vatovým tamponkem různě rozťupkávala. Trochu vaty, která se zachytila na laku jsem doupravila do tvaru připomínajících strukturu mramoru. Nakonec jsem ještě obarvenou nití různě přejížděla po vajíčkách, případně na některá použila měděný sprej. Ale už jsem viděla i jednodušší tipy na přípravu ;) Třeba decoupage technika u Niny na Stylizimo blogu nebo taky s laky na nehty na MyDubio.com ;)
      Krásné Velikonoce!
      V.

      Vymazat
  5. Krásná vajíčka,, líbí se mi metalický vzhled! Přijde mi, že kdyby se lidé drželi přírody a toho, jaké jaro opravdu je na jeho začátku, takový hnus by velikonoce nebyly. Ale oni si lidé často vyberou ze všeho to nejbarevnější a nejhorší a ještě to zkombinují dohromady. Mně stačí přidat zelenou v podobě rostlin nebo mechu a mám jaro a velikonoce jako vyšité :)

    OdpovědětVymazat
  6. Veru, to je krása! Jednoduché, čisté...a ty fotky jsou opravdu nádherné! No prostě paráda! :)) krásný sen i celý týden!

    OdpovědětVymazat
  7. In love with these, they're gorgeous! Perfect for easter weekend xx

    OdpovědětVymazat
  8. Ich habe gerade deinen Blog entdeckt,und bin begeistert..
    Die Idee mit den Eiern ist grandios,wunderschön sind diese Eier.
    Ich wünsche dir schöne Ostern.
    L.G.Edith.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig