2020-04-23

PERFECT DOLLHOUSE



Začnu klišovitě… která holčička by netoužila po dokonalém domečku pro panenky? Myslím, že pro mnoho z nás to byla velmi důležitá hračka (ne-li ta nejdůležitější). 

U mě se třeba skrz domeček pro Barbie zrodila láska k interiérovému designu. Jako vážně. Neustále jsem v něm vše přemísťovala, vyráběla do něj nábytek i dekorace (jejku, jak já na sebe byla vždycky pyšná :D), vše jsem čančala, a zůstalo mi to doteď (samozřejmě mám na mysli to přemísťování a čančání :D)

Domeček je asi jedním z nejčastějších tzv. “velkých” dárků, ať už k narozkám nebo od Ježíška. U nás to byl ten druhý případ. Leontýnka si o něj napsala už někdy v říjnu, takže v tu dobu jí byly tři roky. Teď to zní, jak kdyby to bylo bůhví jak dávno, přitom je to půl roku, ale píšu to hlavně proto, že jsem docela řešila, jakou velikost domečku vybrat. V tu dobu si totiž ještě nehrála s Barbínama a protože je výškově prcek, rovnou jsme zavrhli ty WOW několika patrové domečky pro Barbie. O tom, že pár měsíců po Vánocích nakonec stejně máme i domeček pro Barbie, někdy jindy.

Takže jsem začala koukat po domečcích v měřítku 1:12 (pro Barbie jsou 1:6). Nabídka je u nás docela široká, měla jsem několik favoritů. Asi největším byl domeček Lundby. Jejich koncept mi přijde kouzelný a ty zařizováky! Bomba! Jenže pak jsem zase pinterestovala a narazila na tohle:



A zamilovala jsem se! Bylo jasné, že tomuhle se už žádný nevyrovná. Ukázala jsem ho Týnce a se zatnutými pěstmi doufala, že z něj bude tak nadšená jako já. A byla! Je to moje holka :D 

Domeček se jmenuje Westport a je od značky Pottery Barn. Takhle elegantní, jemný, nadčasový, přesto stále dost dětsky kouzelný domeček jsem prostě nikde jinde nenašla. Bohužel e-shop nemá mezinárodní dopravu, ale naštěstí i to se dá řešit, takže Ježíšek ho pod stromeček úspěšně doručil.






Domeček je oboustranný, z jedné strany je ivory fasáda s taupe okny, střechou a pastelově růžovými dveřmi na gumičce, takže se dají otvírat. Dodáván je tedy bez jakýchkoli doplňků. Barevnou kombinací dokonale zapadá do Leontýnčina pokoje. Všimněte si detailu dřevěného obložení domu. To miluju! To je tedy část domečku, která slouží dekorativně.









A pak se dostáváme k druhé straně, která je otevřená, má 4 místnosti a poskytuje tedy prostor ke kreativitě malých designerů. A že ta naše malá kreativní opravdu je. Ježíšek s domečkem dodal i vybavení od výše zmíněné značky Lundby s domněním, že místnosti zůstanou tak vymazlené, jak je nastajloval Ježíšek. Jako, já vyráběla i Vogue, knížku Prasátko Peppa, Karkulku a Gerdu o velikosti 0,5 x 0,9 cm!!!! jen aby panenky měly stejné čtení, jako máme my v reálu. No, a co vám budu :D Mladá krev přišla s novými řešeními, takže nejenže mini Vogue chyběl už při uklízení zbytků všude se válejícího balícího papíru, ale tu máme ulomenou nožku od mini designové židle (Lundby není zrovna nejlevnější záležitost), tu se nám záchod líbí víc v ložnici, tu je lepší dát do lednice oblečení :D a tak bych mohla pokračovat. Takže jsem zamáčkla slzu, utišila svého estetického ducha a radovala se, že si s domečkem hraje, i když jinou formou, než bych si představovala :D Pár dní na to jsem zajela do Lidlu a koupila míň stylový, levnější, za to odolnější náhradní nábytek. (Takže teď máme plný kufr a můžem si hrát na designéry do aleluja :D)








Tak třeba se ještě Leontýnka pomamí a přijde doba, kdy si bude domeček s láskou čančat. Protože tenhle si to vážně zaslouží, co myslíte? ;)



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig