2020-04-18

KITCHEN DECOR



Asi všichni (možná lépe řečeno všechny:)) teď trávíme více času v kuchyni (hurááá! haha). 

O to víc je právě nyní důležité, abychom se v ní cítili dobře a čas strávený při vaření nám byl příjemný. Čím více komfortně se budeme cítit, tím lepší budou naše kuchařské výkony. Ozkoušeno!

Dnes se chci zaměřit na dekorování minimalistických kuchyní. Doma totiž jednu takovou máme a zcela upřímně, je na hony vzdálená mé představě o příjemné a útulné kuchyni, ve které bych chtěla trávit i jen nejnutnější dobu potřebnou k nakrmení hladových krků. Tento typ jsme vybírali s ohledem na prostor. Vzhledem k tomu, že KK je součástí obývací místnosti, potřebovali jsme, aby prostor nenarušovala a spíše v něm "zmizela". Proto jsme volili co nejjednoduší linie a "all in white" provedení. Sama o sobě působí velmi chladně. Takže, co s tím, abych se v ní necítila jako v laboratoři? Jasně, zcela zásadní roli hrají doplňky! 



Minimalistický styl je hodně o zdrženlivosti a pečlivém výběru jednotlivých zařizovacích předmětů. O to těžší je takový prostor dekorovat, abychom nenarušili jeho jednoduchý ráz. Doplňky je nutné vybírat opatrně, každý kus by měl být sám o sobě krásný, ale také funkční!  Doporučuji držet se neutrální palety, pro zútulnění přidat prvky dřeva, pracovat s texturami, nepřehánět to s množstvím. Rozhodně platí, že méně je více. Chceme se vyhnout tomu, aby prostor působil přeplácaně. Doplňky nesmí působit jako nepořádek. 


ROSTLINY, KVĚTINY

 Květinové aranžmá používám ze všech dekorativních prvků nejraději, a proto nesmí chybět ani v kuchyni. Nic nepřivede prostor k životu více, než právě rostliny. A je jedno, jestli se rozhodnete pro řezané květiny, bylinky v květináči nebo umělou rostlinu. Samozřejmě je fajn přizpůsobit výběr ročnímu období. 

Já použila umělé hortenzie a doplnila je živými větvičkami ze zahrádky. Záměrná ledabylá aranž ve váze organického tvaru působí konstrastně a narušuje striktní linie kuchyně. 



ŠPERK


 Nedílnou součástí většiny kuchyňských linek jsou malé spotřebiče, které každodenně používáme. Proto se do nich vyplatí investovat nejen z hledika funkčnosti. Díky designovým značkám se z rychlovarné konvice, kávovaru, nebo toastovače staly doslova šperky kuchyně, které ji zdobí.



KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ


 Opět nedílná součást každodenního vaření. Nejen vařečky, míchačky, naběračky, ale i utěrky nebo hmoždíře. Praktičtí pomocníci, kteří ale můžou zároveň vypadat krásně. Tak proč je všechny schovávat v šuplíku?! Zvolíme-li je v zajímavých materiálech, dostaneme do kuchyně texturu a ozdobíme prostor vedle varné desky.



OVOCE


 Pokud chcete do kuchyně dostat i trochu barevného "dramatu", pak vystavte ovoce na odiv! Asi nenajdete pro kuchyň přirozenější dekoraci. Vyberte hezkou misku, ošatku, dózu, naplňte ji oblíbeným ovocem a uvidíte, co to udělá. Easy peasy dekor, který ale působí velmi efektně. 

Pokud nenajdete ovoce, které na vás není příliš křiklavé, stejně dobře fungují i jiné potraviny z neutrálnější palety. Dózy s ovesnými vočkami, moukou, těstovinami, vypadají taky skvěle! 



OBRÁZEK

Jak by řekli Amíci "to add some fun" jsem sáhla i po obrázku, který jsem opřela o zadní desku kuchyňské linky. Opět kousek, kterým dokážete jednoduše a rychle proměnit atmosféru kuchyně. Podle toho, jaký zvolíte rám a obsah, můžete do kuchyně nenásilně dostat další materiál a barvu. Navíc je to takový kurátorský prvek kuchyně :))

Tímto způsobem nemusíte vystavovat jen zarámované plakáty. Stejně dobře fungují i kuchařky s pěkným přebalem.



Na dekoracích je skvělé, že se dají jednoduše měnit podle nálady či ročního období a dokáží opravdu velké věci (co se atmosféry týče). Vidíte, že tohle je takový jarní - letní "feel" kuchyně, a stačila k tomu trocha ratanu.

Tak doufám, že jsem vás alespoň trochu inspirovala.

Držte se a zvelebujte! Teď je víc než kdy jindy důležité se doma cítit dobře ;)






SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig