2020-04-20

IKEA KOPPANG HACK



Přiznám se, že nejsem zastánce dětského nábytku a mám raději pokojíčky v takovém stylu, kdy je základ zařízen jako pokoj pro dospěláka a ta "dětskost a pohádkovost" je do místnosti vnesena jemnými detaily. 

Základem ložnice je pro mě komoda. Praktický kus nábytku, který využíváme k ukládání nejrůznějších věcí od oblečení, přes ložní prádlo, až po hračky, hry nebo knížky. Ale není to jen místo pro uložení věcí, které nechceme mít denodenně na očích. Je to poměrně velký kus nábytku, který se může stát (a často stává) dominantou místnosti udávající charakter celého pokoje.

Už nějakou dobu koukám po nové komodě do Leontýnčina pokoje. Moje představa je nějaká jednoduchá nadčasová klasika z masivního běleného dubu, s kvalitně zpracovanými detaily, se zajímavými kovovými úchytkami... něco, co by bylo přesně takovou dominantou pokoje, o které jsem psala, a přesným opakem komody Ikea Koppang, kterou máme teď. Ale protože takový kus nábytku nechci vybírat online, je jasné, že momentálně se musím smířit s víc "quarantine friendly" variantou. Tedy s alespoň malinkatým oživením pomocí nových úchytek. 



Tyhle malé geometrické skvosty z mosazi jsem našla na Zara Home. Na dřevě by samozřejmě vynikly nesrovnatelně víc, ale i Koppang s nimi působí elegantněji a zajímavěji. I malá změna se počítá, zvláště teď, když se všechno okouká mnohem rychleji...



Navíc je to fakt easy peasy způsob oživení nábytku. 



A i Leontýnka byla s proměnou spokojená :D Mimochodem, samozřejmě mi musela asistovat, takže to dnes máte i s kapitolou behind the scenes. Z 98 fotek, bylo pouhých 6 bez ní. A všimnete-li si plyšového medvěda, lépe bych své pocity z dnešního focení nevyjádřila. To jen pro vysvětlení, proč je fotodokumentace více o ní, než o komodě :D




Pokud máte tip, jak jednoduše "hacknout" a oživit starý nábytek, sem s ním!

Mějte se a opatrujte se!





SHARE:

5 komentářů

  1. Odkud máte lampu prosím?

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nejsme doma úplní příznivci načančaných dětských pokojíčků a radši máme, když pokojíček vypadá jako klasický dospělý pokoj. Zrovna nedávno jsme bohužel museli kus dětského pokoje předělat, protože nám selhal směšovací ventil ke kotli a prasklo topení. :( Samozřejmě na úrovni dcerčina pokoje. Naštěstí jsme pak rychle koupili nový ventil u Afrisa, který je spolehlivý. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Love this. Are these still available at Zara Home in Europe? Help, from Canada!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ráda čtu tvé články, jsou zajímavé. Tento článek mě inspiroval k zařízení dětského pokojíčku. Čekáme miminko, proto sháním vhodný dětský nábytek do pokojíku. Na internetu jsem objevila zde</a , přesně to bych si představovala. Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig