2018-01-03

SLOW DOWN, BABY


Krásný den všem! Nejprve bych vám chtěla dodatečně popřát vše nejlepší do nového roku! Doufám, že jste do něj vkročili pravou nohou!

Nový rok je už tradičně doprovázen šílenstvím zvaným "novoroční předsevzetí". Jestli se vám právě obrátily oči v sloup, tak nebojte, nebudu vám tu psát moudra jak dostát svým cílům a stát se tak lepším člověkem (to už udělaly chytré ženy z chytrých ženských magazínů, no ne :)) A myslím, že všichni jsme už natolik osvíceni, že si tu nemusíme povídat o tom, jak je nám jedno předurčené datum k zásadní změně na... no vy víte na co. Chcete-li něco opravdu změnit, uděláte to hned a pokud s tím čekáte na prvního ledna, pak onoho cíle stejně nakonec nedosáhnete, o tom jsme se už asi všichni přesvědčili, nemám pravdu?
Čemu se ale asi většina z nás nevyhne, je bilancování (a následné balancování:)) Co nám minulý rok dal, co vzal, co šlo udělat jinak...  U mě tohle bilancování přišlo s mateřstvím, nebo možná s věkem, nevím, každopádně je to tu :D A řeknu vám, když to na mě koncem roku přišlo, moc do smíchu mi nebylo. Ale protože se už nějakou dobu v naší megapesimistické rodině snažíme myslet pozitivně, namísto hroucení se z toho, co jsem nezvládla, nestihla, co se mi nepovedlo, tak díky chybám zkušenější a zas o něco víc uvědomělá koukám na nový rok jako na nový začátek, do kterého vstupuji obohacená o nové poznatky získané v roce předešlém.


A proč že název článku "Slow down, baby"? Protože tak bych nazvala můj největší "objev Ameriky" za rok 2017. Vnímáte to jako klišé? Zpomalit, v dnešní uspěchané době,  jak převratné, co? No já to tak taky vnímala. Ovšem poznání, co dokáže s tělem, zdravím, psychikou a v neposlední řadě s rodinou udělat stres, mi najednou dal impulz zamyslet se a přehodnotit priority. A tak, i když to s těmi předsevzetími je víme jak:), přeci jen bych vás k jednomu společnému vyzvala - pojďte občas zpomalit. Dřív než důvodem pro to, abyste to udělali, bude dostat od života kopanec do... vy víte kam:) Ať už to zpomalení znamená dovolenou, výlet, změnu práce, pokec s kamarádkou, nebo třeba jen večerní hygge s knížkou a dvojkou červeného ve vaně plné voňavé pěny, udělejte to! A nejlépe hned ;)






SHARE:

1 komentář

  1. Zrovna dnes jsem postovala clanek na tema bilancovani a zklidneni :) ja usoudila, ze je potreba rovnovaha, ve vsem. A to nejdulezitejsi zklidnit se a byt, taky focela klise, co? :D
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2018/01/20172018.html

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig