2018-01-04

Chez Leontine


Tak když jsem s touhle kresbičkou přišla za manželem s otázkou, zda to zvládne, s utrápeným  co-si-to-ta-žena-zas-vymyslela výrazem zpruzeně odpověděl, že "asi jo no". Co by pro svojí holčičku neudělal, že? (Tou holčičkou myslím samozřejmě Leontýnu, ne mě ;)) A tak jsme se pustili do projektu "Leontýnčina kavárnička". Moje představa byla jasná, teď jen dostat ji z papíru do krabice pod vánoční stromeček. Představovala jsem si to dost jednoduše - koupíme prkna, vrtneš tady, tady, pak to natřem a je to. No samozřejmě se během "stavby" ukázalo, že to až tak jednoduché není, ale můj šikovný muž si s tím (jako vždy) poradil a po několika nocích strávených s vrtačkou ve sklepě jsme měli základ stánku a já se mohla vrhnout  na zábavnější dokončovací estetickou část projektu. 

Do té spadala výroba loga, ušití markýzy a samozřejmě nákup věškerých nezbytných doplňků :)) Nemohla jsem se dočkat jak na stánek Leontýna zareaguje a už jsem se těšila na první kávu, kterou mi tam moje malá baristka připraví. No asi tušíte, že u stromečku přišlo zklamání, protože Leontýnu samozřejmě zajímaly jiné dárky a toho obřího cosi si vůbec nevšímala. No jo, starší a zkušenější mě upozorňovali, že je na to ještě malá a že jsem si to vyrobila spíš pro sebe. Ha! A ono ne! Hned pětadvacátého večer, když jsme se vrátili ze štace a lá film Čtvery Vánoce:) si ve stánku začala přerovnávat potraviny, postupně ji začal zajímat kávovar a nakonec začala i "vařit" a dávat nám ochutnávat. A s tím tu máme i nové slovíčko "mňam" :D Nemám to s kým porovnat, takže nevím, jestli je to u rok a čtvrt starého dítěte překvapující, nebo ne. Každopádně jsem ráda, že to není jen dekorace do pokojíčku, ale hlavně místo, kde se může rozvíjet a fantazírovat. Třeba si jednou někde u Avenue de Champs-Élysées skutečné Chez Leontine otevře ;P





Markýzu jsem ušila z látky Sofia (Ikea). Dobře se s ní pracovalo, je pevná, přesto ne příliš těžká, aby vadila dřevěné konstrunkci.


Logo jsme nechali vytisknout na samolepící folíi a polepili tím balzovou desku, která tvoří přední část pultu. Polep dostala i deska barová. Na tu jsme použili samolepící fólii s texturou mramoru. Seženete ji ve většině obchodů s potřebami pro kutili (Obi, Hornbach apod.)




Dobrá kavárna se neobejde bez kvalitního kávovaru ;). Tento "Miele" vyrábí značka Klein. Dá se naplnit vodou, vydává zvuky podobné reálnému kávovaru a protéká jím voda, takže Leontýnu opravdu baví!




Kávarnička může fungovat i jako obchůdek nebo prodejní stánek. Ze zadní strany jsme přivrtali dvě police, kam si malá majitelka může vyskládat nabízený sortiment nebo nádobí.


 Vybavili jsme ho třeba dřevěnými potravinami Vilac nebo textilní zeleninou a ovocem z Ikea.
SHARE:

9 komentářů

  1. Překrásný stánek, s tím si jistě vyhraje ještě hodně dlouho. Tleskám nápadu i provedení. Úžasný projekt. <3

    OdpovědětVymazat
  2. Je to nádherné! Oba jste s manželem moc šikovní! A ne, nepřijde mi na kavárničku pro malou brzo. Naše mladší si od doby, co se postavila, hraje s kuchyňkou té starší (ta si jí mimochodem všimne málokdy). Je o nějaký ten měsíc mladší než Leontýnka a pořád si tam něco kutá...
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Jee, tak to je bozi!!! To se vam povedlo, nadherne provedeni. Skoda ze nas byt neni nafukovaci, u nas posledni misto zabrala kuchynka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to už hej. hneď by som prišla na kávu a ešte k tomu mať tak nádhernú baristku. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Ja se picnu! Skvely! Co by rodice pro sve deti neudelaly, ze? :-) Naprosto chapu. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, nemáte prosím nějaké reference na kvalitu u i-zahradninabytek.cz? Chci tam pořídit bílou sestavu a dost by mne zajímalo, jak to vydrží povětrnostní podmínky, protože to bude na terase, která je jen částečně zakrytá.

    Bude to bílá sedací souprava, na bílé podlaze s bílými trámky pergoly, takže taky trochu posedlost :D

    OdpovědětVymazat
  7. Waw, tak to je dokonalé, nádherné a úžasné.

    OdpovědětVymazat
  8. A beautiful stand, it will surely win for a very long time. I applaud the idea and the execution. Amazing project. Home & Living

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig