2017-07-11

VYVOLEJ TO!


Po dlouhé odmlce vás všechny opět moc zdravím! Věřte, že bych tu s vámi chtěla (nejen) interiérové radosti sdílet častěji, ale naše malá raubířka je prozatím rozhodnutá se o maminku s nikým nedělit a já nemám na to jí v tom na sto procent nevyhovět :). Ještěže nemá problém s mojí velkou vášní - focením. Tenhle můj koníček naopak díky ní vzkvétá, protože není lepšího objektu pro mé oko amatérského fotografa, než je ona. Takže situace vypadá asi takhle - tisíce fotek, nezpracovaných v RAW podobě, plné SD karty, zavařený hard disk... nevýhoda digitalizace. Kde jsou ty doby, kdy byli rodiče odkázáni na foťáky s filmem, s nímž sice nemohli své fotografické výtvory ihned zkontrolovat, natož pak upravovat, ale zato je po vyvolání čekalo mnoho často krásných překvapení z momentek a z kouzla nechtěného. Dnešní technologické možnosti naopak velí vytvořit všechny komponenty fotografie dokonalé. No, a zkuste si to s miminem. Ve třech měsících to ještě jde, pokud se spokojíte s krásnými fotografiemi vašeho spícího dítka, ale jakmile se o pár měsíců později začne pohybovat, můžete zapomenout na jakoukoli přípravu před focením. Prostě fotíte a fotíte a doufáte, že jedna z tisíce fotek vyjde. Mně je ale líto i ty ostatní fotky vymazávat, takže mám všechna úložiště přeplněna naší sem tam mázlou Leontýnou 🙈.

Když o tom přemýšlím, tenhle způsob focení vás přivede zpět do doby vyvolávání filmů, protože po focení procházíte to obrovské množství fotek a přece jen na vás jednou za čas vypadne pěkný kousek. A když vám z toho vypadne celý výběr fotografií dokumentujících první měsíce života vašeho miminka, máte pocit, že s tímto výběrem musíte udělat něco navíc, něco tradičního, něco, co fotky zvěční. 

Proto jsem se pustila do fotoknihy, do které vás nechám jen tak lehce nakouknout. Fotokniha je inspirovaná momentálně velmi oblíbenými knížkami "Deníček miminka" apod. Sama jsem podobný typ hledala, ale znáte mě, pestrobarevné kytičkované knížky nejsou nic pro mě a když už jsem narazila na pěkný design, konkrétně jsem koupila "Baby's First Book" od Design Letters, nevyhovoval mi předtištěný koncept, a to, že je knížka v angličtině. Takže jsem si (Leontýně) vytvořila vlastní, originální kus u Vyvolej.to. Knížku jsem nazvala jak jinak než ,,Leontýnčin první rok", a pozor, bude mít hned několik dílů! Do toho prvního, který mapuje těhotenství, Leontýnčino narození a její první čtyři měsíce, vás tu nechávám pro inspiraci nakouknout. Ale jak jsem se už zmínila jen lehce, přecijen jistě chápete, že některé vzpomínky by si měly zachovat svojí intimitu...









Když už jsem byla u výroby knížky, neodolala jsem i dalšímu "fotokousku" - skládačce z magnetek. Nechala jsem ji vyrobit z jedné z mých nejoblíbenějších fotek malé a je to skvělý dárek pro prarodiče (vnoučat na lednici není nikdy dost 😜).


Tak jak to máte s fotkami vy? Upřednostňujete je v digitální nebo tištěné podobě, hmm? A vytváříte si fotoalba nebo fotoknihy? Jsem zvědavá! 😊

Krásný den všem!
XX



SHARE:

14 komentářů

  1. Fotky mám bohužiaľ len v digitálnej podobe. Už niekoľkokrát som sa chystala na fotoknihu a vždy bolo niečo súrnejšie. Je to skvelé mať po ruke a môcť si pozrieť výnimočné okamihy a knižočka o dieťatku je skvelý nápad. Samozrejme Tvoje prevedenie je jedinečné. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. To já nádherný nápad. Stránku znám. :) Jinak fotky vypadají úžasně, hlavně ta na těch magnetkách. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Myslenky o rodicich jejich fotografiich z filmu mi letaly hlavou minuly tyden. Obula jsem se totiz do toho a jala se tridit do slozek fotky za rok a pul zpatky ( uz nikdy nebudu tak blba, abych to nechala zajit tak daleko a fotky ze ctyr zarizeni hazela dohromady a kdyz vam jeste nekdo neco preposle...) myslela jsem ze to nikdy neskonci, ale mam to. Ted ty slozky musim promazat. A jako posledni bude vyber obrazku do project life. Driv jsem mela normalni alba a k vyroci jsem delala manzelovi takova lepena. Ted chci zkusit tohle, tak jsem zvedava :)

    OdpovědětVymazat
  4. EaseUS Data Recovery Wizard Crack is software for data recovery tools. It is easier to use the steps of the wizard-style operation.
    Como Ativar Easeus Data Recovery Wizard

    OdpovědětVymazat
  5. Titanium Backup ☆ root needed 7.0.0 APK Download by Titanium Track - APKMirror Free and safe Android APK downloads.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig