2016-03-24

NETRADIČNĚ TRADIČNÍ









Můj názor na velikonoční dekor jsem zmiňovala už loni, tak se nebudu opakovat:) Zdobení větviček papírovými nebo umělými vajíčky není podle mého gusta, kuřátka a zajíčky si na poličce neumím představit, osení by nám stejně dlouho nevydrželo... Co se tedy dekoru týče, vystačím si s čerstvě řezanými květinami - nejlépe bílými tulipány. Protože jsem ale konzerva a bylo by mi líto Velikonoce úplně zanedbat, navíc by byla škoda úplně pohřbít všechny tradice, nesmí chybět tradiční beránek a alespoň pár vajíček. Velikonoce trávíme na chalupě, letos se ségrou a jejím přítelem, kteří mají na tradiční českou velikonoční "parádu" stejný názor jako já, takže jistě uvítají trochu modernější provedení. Beránka jsem teda nijak "netunila", jen stačilo vynechat lentilkové oči a čumáček a ovázat jednoduchou bílou stužkou. U něj jde stejně hlavně o chuť a tady by byla škoda tu tradiční nějak narušovat (takže mi jistě všichni odpustí i jeho poněkud rustikální vzhled:D). S vajíčky se nikdy nemám náladu dlouze sr..ehm.. zabývat, takže tyhle mi zabraly jen pár minut. Dopomohlo k tomu i to, že jsem je díky své roztržitosti nechala vařit dýl, takže popraskaly, to se ale nakonec k mramorovému efektu perfekně hodilo, takže je stačilo jen hadříkem namočeným v černé barvě párkrát poťukat. Na focení a jednodenní dekor fajn, ale koledníci by z nich nadšení asi nebyli, ještěže jsou stejně nadšenější z těch čokoládových :D. 
Poslední, co nesmí chybět, je pomlázka. Manžel se mě ptal, jestli má vůbec smysl vyšlehat vdanou ženu, po spatření mého výrazu nečekal na odpověď a rovnou začal vymýšlet, že si pomlázku sám uplete... no, tak uvidíme, každopádně pro jistotu jsem jednu koupila a barevné pentle vyměnila za pudrově růžovou stužku, přeci jen nějaká barvička :)).

A jak jste na tom vy? Co se vám na Velikonocích ne/líbí a bez čeho si je neumíte představit?

Ať už jste nebo nejste jejich příznivci, přeji vám, ať si ty čtyři dny volna krásně užijete! Nakonec je to taky oslava začátku jara, kdy se všechno probouzí, všechno je čerstvé, kvete, voní... jee, úplně se musím usmívat:) Tak snad bude přát i počasí!

Mějte se krásně! Pa! 

SHARE:

6 komentářů

  1. Nádherné a jemné ako vždy. Kochám sa niekoľkokrát za sebou. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda tradiční velikonoční dekor vůbec neuznávám, ale musím uznat, že ty vajíčka máte opravdu krásné ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nadhera - fotografie - vajicka, beranek.
    Letos jsem se ve velikonocni vyzdobe take hodne krotila, i kdyz asi ne TOLIK;-). Hezky dny. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Jordan 14 Black And Red For Sale, Average person can visit instead, we kept at arm length merely watching on screens. A church or any gathering led in Christ name should be open to everyone. Church also seems to be more of an ad campaign for his music and fashion brand, Oredein says: employing a choir of people who are not only singing his songs, but are all dressed in his apparel..

    It is worth noting that the new group calling limit is applicable to both, the voice calls and the video calls made using the app. While iPhone users can download iOS beta version 2.20.50.25 iOS from TestFlight, Android smartphone users can download WhatsApp beta for Android version 2.20.132 from Google Play to use the new functionality. That said, the new feature is not available in the main app yet. {tag: Yeezy V2 Triple White Outfit}

    She loves Clyde, but was irritated by the insistence. {tag: Fake Vs Real Cream White Yeezys}Air Jordan 1 Black History Month 2013, According to a report by GSMArena, citing Evan Blass, Huawei Y8s has a wide notch on top of the display with thin bezels on all the other sides. Unfortunately, the bottom portion of the phone is not seen in the render, but that is where the charging port and speaker normally reside. Whether the phone has a slight chin or not, remains a mystery.

    During an appearance on Watch What Happens Live with Andy Cohen, Ms McCain was asked what she thinks about the couple.USA TODAYSouth could be hit with hail, heavy rain and tornadoesThe states at greatest risk of storms Friday include most of Arkansas, along with northern Louisiana and eastern portions of Texas and Oklahoma. "All hazards are possible with these storms: damaging winds, large hail, heavy rain and a few tornadoes," the National Weather Service said. Cities such as Fort Smith, Arkansas, and Shreveport, Louisiana, are in the area at greatest risk for severe storms Friday.. {tag: White Reflective Yeezy}

    OdpovědětVymazat
  5. Taky bych chtěla mít tolik vkusu!

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig