2015-12-13

Third Sunday of Advent



Všem přeji krásnou (už třetí) adventní neděli! Pro nás je to první klidná neděle, kdy jsme doma, byt je provoněn jehličím, světýlka svítí, pouštíme si klišovité vánoční filmy (ehm, které se teda chvílema perou s biatlonem a fotbalem :D) a i svíčky hoří v novém svícnu. Prostě konečně ta pravá pohoda. 

Chtěla jsem se původně pustit do výroby klasického adventního věnce, ale to bysme se ho asi nedočkali ani na Silvestra. Tak máme Kubus. A ten nakonec už vlastně můžeme za tradiční skandinávský adventní věnec považovat ;) Nechtěla jsem ho nijak přehnaně zdobit, takže jsem ho pouze obmotala pár větvičkami břečťanu a myslím, že to vypadá docela čistě a elegantně. 

K samotnéu Kubusu - že vypadá skvěle, je nadčasový, elegantní, využitelný po celý rok a tak dále, o tom není pochyb. Je to designová ikona, která je na wishlistu spousta blogerek a nadšenců do skandinávsky laděných interiérů. Jak vidíte, já taky neodolala, ale to velké nadšení z něj mi trochu kazí stékající vosk, který je samozřejmě po celém stole. V reálu to tak ikonicky jako na fotkách nevypadá - po každém zfouknutí svíček vás čeká seškrabování... lépe ho tedy vystavit na komodu a jen se těšit, že máte doma ikonu, kterou je lepší nepoužívat ke svému účelu. Teď jsem asi naštvala spoustu lidí, pardon...
... zajímalo by mě- svícen není nejlevnější (pomalu 4 tis.), odradil by vás výše zmíněný nedostatek od jeho koupi?

Díky za každý názor!
Užívejte adventní atmosféry 

Happy Sunday of Advent (third already) to all! It's been the first calm Sunday in a long time for us, which we spend together, home scented with needles, the lights on and we are watching schmaltzy christmas movies (well, they are from time to time interrupted with biathlon or football :D) and the candles are burning in our new candleholder. It's just the right atmosphere.
Firstly, I was thinking about making the classical advent wreath, but we could be waiting for it till the end of the year. Thus we have the Kubus. And actually, I think, we can consider it as a classical Scandinavian  advent wreath :) I didn't want to over-decorate it, so I've just passed few of ivy branches around and I think that it looks quite simple and elegant. 

Speaking of the Kubus itself -there is no doubt that it looks great, it is timeless, elegant and it's useful throughout whole the year. It is a design icon, which has been on wish lists of many bloggers and fans of Scandinavian stylish interiors. As you see, I couldn't resist too, but my enthusiasm about it is a bit messed up (literally) with the wax, dropping down all over the table. So in reality, it doesn't look that much iconic as it looks like in the photos - everyday you have to rub the wax off the table...so I suppose, it's better to have it displayed on the wardrobe, and just have this nice feeling that you have this kind of icon in your home and not to use it for what it was made. Maybe I have just pissed off many of you, sorry for this...
... I was wondering - since this candleholder isn't cheap at all (around 129 EUR), would this little disadvantage discourage you from buying it?

Thanks for any response!
Have a nice advent time





SHARE:

10 komentářů

  1. Ale i tak je nadherny:-), a brectan mu slusi, hezky vecer, M.

    OdpovědětVymazat
  2. Verunko, jeste se mi nestalo, aby mi kapal ze svicek vosk ( a to ho mam uz rok ). Nebude to treba druhem svicek? Vrele pozdravy ze severu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím na sever :) to je dobrá zpráva, jestli je to svíčkama :-) Přiznám se, že jsem si z toho dělala srandu, že mám asi blbý svíčky, no a vidíš to :-D tak nemůžu znát všechno... poohlédnu se po nějakých kvalitnějších a uvidíme. Děkuju za tip!

      Vymazat
  3. Verčo, a co zkusit stearinové svíčky z Ikea? Vosk z nich nekape a to ani když je zháším. Jinak šedivý svícen od Kubusu si přeji již dlouho a dlouho... Pak si představím, že bych za tu cenu měla židli do jídelny a je rozhodnuto :-) Prostě tahle designovka bude muset ještě počkat. Krásné adventní dny. PA Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty v něm právě mám :-( tak bud´ jsou vadný ty svíčky nebo já :D zkusím teda koupit nové a uvidíme, každopádně děkuju za tip :) Cena mě taky dlouho odrazovala, ale..známe to :) Krásné advetní dny i k vám domů, pa V.

      Vymazat
    2. Tak jsem tě lakovala :-) Měla jsem totiž obě verze a je to přesně naopak. Stearinové kapaly a ty obyč z Ikea nekapou ;-) Měla jsem totiž oboje. PA

      Vymazat
    3. :-) tak zkusím ty obyč, dííky moc! pa

      Vymazat
  4. Ja si do podobného svietnika kupujem tiež sviečky z Ikea, ale teda neviem či sú obyčajné alebo stearinové, ale netečú a vyhoria krásne až do konca. Som s nimi veľmi spokojná. Brečtan je na svietniku nádherný, ja mám sľúbené imelo, tak som tam chcela omotať to. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. I have a lot of Kubus, they rarely drop for me! And I use them daily as well, maybe your candles were slightly more to one side? Even on the occasion that they do drop a little though I actually like it :)

    Hugs from Katerina

    www.onlydecolove.com

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig