2015-04-17

DESIGN MEETS THE REALITY

Jak jsem psala naposledy, nemám teď úplně čas "stajlovat" a fotit náš byt, a tak jsem se rozhodla, že vám poodhalím něco z mé práce. Popravdě, tento projekt úplně nezapadá do stylu, na který jste u mě zvyklí. Ale realita je taková, že ne každému se líbí jen bílá a Eamesovi, a že ne každý má pochopení pro designové křeslo, i když ho interiér "nutně"


potřebuje;) Navíc český rybníček není zrovna největší, zájemců o designéry není mnoho, začínat a ještě hledat nadšence Skandinávie, to by se z toho člověk musel po..... :). Často čtu rozhovory s designéry, že by nenavrhli něco, co jim je proti srsti; neříkám, že já ano, ale občas je prostě potřeba se klientovi přizpůsobit. Když řekne, že chce umělou květinu, protože živou zalévat nebude, můžete to zkusit 5krát, 10krát a stejně konvičku potřebovat nebude... nakonec on je ten, kdo tam pak bude žít...no a pak vysvětlujte, že deka od Piawallén za 5tisíc je lepší volba než deka z Ikey :)) 
Na tomto interiéru jsem měla tu čest spolupracovat s paní ing. arch. Janou Kletenskou, a je to tak výsledek vkusu zkušené paní architektky, majitelů bytu  a  toho mého. Majitelé žijí trvale mimo ČR a tento byt slouží jako útočistě, když přijedou zpátky do rodné vlasti za příbuznými nebo za pracovními příležitostmi. Tomu odpovídá i zařízení bytu...


Televize je nezvykle umístěna za pohovkou, když se totiž majitelé dostanou do Čech, dávají přednost posezení s přáteli nebo relaxaci a pohledu do krbu.


SHARE:

7 komentářů

  1. Ahoj Veru, mně se to líbí, zaujalo mě hlavně osvětlení v kuchyni a obývací části a taky ty luxfery, pro ty mám docela slabost... a samozřejmě věšáčky Muuto s ramínky ;-). Tady je vidět, že designér musí být i trochu psycholog a umět se naladit na cítění klienta, takový, který si prosazuje jen to svoje, asi není ten správný (alespoň podle mě). Vám se to, myslím, povedlo!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc děkujeme! Luxfery jsou báječná věc, Muuto měly nakonec velký úspěch, což mě fakt potěšilo :) A s tím naladěním jsi to vystihla. Můžeš klienty nějak směrovat, ale když si postaví hlavu...:)) hlavní je, aby se v daném prostoru žilo dobře jim.
      Moc díky za reakci a krásný večer!

      Vymazat
  2. Veru, vypadá to parádně, moc se mi interiér líbí :) Kombinace dřeva s bílou a šedou je krásná. A nakonec ani ty umělé kytky v květináči nejsou špatné! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Luxfery miluju a moc bych si je přála jednou v bytě mít. Naši známí je měli v koupelně místo "závěsu" a rozhodli se jich kvůli tomu kousíčku místa zbavit, no to jsem "plakala". A moc ti rozumím s tím klientem na hlavu se stavícím. Sama jsem nějaký čas navrhovala interiéry pro klienty a není to nic jednoduchého. Tahle fúze vypadá super, ty růžové prvky jsou perfektní, s šedou, černou a dřevem. Docela mě to nakoplo sem tu pastelovou růžovou taky propašovat, ale nevím, jestli to noreček rozdýchá ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji bílou, miluji luxfery, žít jen černo bíle bych ale nemohla, potřebuji barvy na doplńcích , obrazech, květinách, nemám ale ráda barevné stěny.
    Moc se mi líbí Eames zidle i Muuto vesacky, u nich mam ale pochybnost o prakticnosti, kdyz na ne povesim obleceni na ramínku, nebude za chvili osoupana zed a barva zdi na obleceni? Tohle me totiz odrazuje od jejich koupě...., dekuji za informace. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Petro, na tuto otázku Vám samozřejmě nemůžu s určitostí odpovědět, bude záležet na daném povrchu. Věšáky máme doma na chodbě, tudíž se kabáty sundavají a věší několikrát za den a nikdy od barvy špinavé nebyly. Ošoupání zdi jsem také nezaznamenala. Faktem ale je, že věšáčky máme na cihlové stěně, tedy nerovném povrchu, na kterém jsou otěry hůře pozorovatelné. Stěna je navíc natřená otěruvzdornou barvou. Klientka, které jsme Muuto dots instalovali si zatím také nestěžovala. Myslím, že pokud bude stěna natřena kvalitní barvou, neměl by být problém.
      Pěkný den,
      Veronika

      Vymazat
  5. Mně se to taky moc líbí! Skvělá práce.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig