2014-06-22

PALLET TABLE


Po nějakém kusu nábytku z palet jsem toužila už dávno, takže když mi tatínek řekl, že jich pár leží v kůlně připravených ke spálení, okamžitě jsem po jedné sáhla. Nejjednoduší, co z palet lze vyrobit, je stolek a ten nám zrovna v pokoji chyběl:) Paletu bylo potřeba rozříznout na půl - to zařídil přítel - a já ji pak pouze obrousila a natřela lazurovací barvou s voskem. Díky tomu, že byla paleta trochu navlhlá (a já nedočkavá:)), se nátěr zčásti vpil a vytvořil tak jakousi patinu, která, kdybych se snažila, se mi nikdy nepovede:). Ještě bych ji chtěla přidělat kolečka, ale zatím jsem nenašla ta správná. I tak ale podle mě vypadá skvěle, co myslíte?

I always wanted to have a piece of furniture from pallets and when my dad told me that there is a couple of them in the shed prepared to be burned, I immediately grabbed one. The easiest thing you can make from pallets is a table and that's what was missing in our bedroom:) The palette was necessary to cut in two halves - a job for my boyfriend - then I just abraded it and covered with a glaze paint and wax. Because the palette was a bit moist (and I was impatient :)) the coating partially got soaked and created a kind of patina that if I tried to make it, I would never have succeeded:). I would like to put wheels on it, but I haven't found the right one so far. Even so, I think it looks great, doesn't it?


SHARE:

5 komentářů

  1. Ta patina je opravdu nádherná a s kolečkama bude stolek dokonalý! Netrpělivost moc dobře znám ;-).
    Papa

    OdpovědětVymazat
  2. krásná!! taky se teď na to konečně chystám, ale z původní mint půjde na bílo:-) kdes nakonec sehnala ty kolečka? Ikea?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Kolečka jsem nakonec sehnala na e-shopu dum-kolecek.cz ;)

      Vymazat
  3. what do you need
    Supplies
    Oxalic acid or a commercial cleaner that contains oxalic acid
    Tools
    Nylon scrub brush
    Garden hose or power washer
    Apply cleaner and scrubشركة النجوم لخدمات التنظيف
    شركة كشف تسربات المياه بالرياض
    نصائح للقضاء على الحشرات
    تنظيف السجاد

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig